Alexandra's Field

Lees meer over mij

Ik startte uit wanhoop.. bleef voor de ervaringen en wil nu delen en teruggeven. Hieronder lees je wat meer over mij.

2-min (2).jpg
 

Over mij

Gestart uit wanhoop!

Mijn drang naar gezonde en evenwichtige voeding begon eigenlijk door mijn eigen tegenslagen. Ondanks ik ze toen als negatief zag.. zie ik ze nu eerder als een opportuniteit om te groeien.

Op mijn veertigste kreeg ik pijn in mijn nek. Artrose, “je moet daar leren mee leven”, zei de dokter. Op zich misschien niet zo erg, denken velen.. maar autorijden of fietsen wordt knap lastig als je je hoofd niet kunt draaien! Slapen was ook niet meer zo eenvoudig.

Later kreeg ik ook last van artrose in mijn onderrug. Dat werden lange sessies bij de kinesist!

Niet tevreden met de oplossingen die mij gegeven werden.. zocht ik zelf naar oplossingen. Ik las in de brochure van een cultureel centrum dat ze “taichi” gaven. Blijkbaar was dit goed om spieren en gewrichten soepeler te maken.

Wat had ik te verliezen? Ik kon maar proberen! Ik daar naartoe!

In het begin stond ik er erg twijfelachtig tegenover. Dit waren té trage bewegingen voor mij.. pfff.
En zou het eigenlijk echt wel helpen? Maar na een tijdje merkte ik veranderingen in mijn lichaam en hoe ik mij voelde.

Dat motiveerde me om meer te zoeken en te experimenteren, en niet zomaar te luisteren naar wat experts me vertelden of wat “aanvaard is door onze samenleving”. Want soms liggen de oplossingen net buiten dat wat gekend en geweten is.

Ik veranderde geleidelijk mijn voeding en mijn levensstijl.

Nu, acht jaar later.. heb ik praktisch geen last meer van mijn artrose.

En zo ging dat maar voort! Ik werd nieuwsgierig, want als je ergens baat mee hebt, dan wil je ook verder op ontdekkingsreis! Met kleine stapjes dook ik in de wereld van gezonde voeding.

Wat wil ik met Alexandra’s Field bereiken?

Gedreven door mijn fascinatie voor voeding, respect voor de schoonheid van de natuur zou ik met jullie terug willen gaan naar “the basics”: een bewuster en gezonder leven leiden waarbij we anderen én de natuur respecteren. Waarbij we luisteren naar ons lichaam. Waarbij we willen delen met anderen. Waarbij we attent zijn. Waarbij we samen sterker staan en onze krachten bundelen om anderen te helpen. Om te inspireren. Om samen bewust te leven en anderen kracht te geven.