Chocolade...mmm...gezond!

Chocolade, wie smelt daar niet voor? En het zou gezond zijn, super toch! Waar is chocolade van gemaakt? Chocolade wordt gemaakt van cacaopoeder, cacaoboter en suiker. Cacaopoeder en cacaoboter worden gemaakt van cacaobonen. 

Read More
Sandra Brucher
Grasboter

Vervelend, ik vind geen goede echte grasboter in de supermarkten! Sommige merken beweren dat ze grasboter verkopen maar eigenlijk is dat niet zo! Je vind ze wel bij Bioplanet en andere ecowinkels maar die heb je niet overal.

Read More
Sandra Brucher
Honing: een toppertje?

Onze bijtjes geven onvoorwaardelijk een toppertje weg: HONING! Wat is honing? Honing wordt verzameld door de bijtjes. Zij halen de nectar uit bloemen. Nectar is een kleverig en suikerachtig vocht dat op de bladeren en stengels zit van planten.De bijen slaan hun voorraad op in honingraten.

Read More
Sandra Brucher
Jodium

Verdikken zonder reden! Ik ging op zoek na jaren van diëten. Ik botste op een artikel over de werking van de schildklier. Wat blijkt, dat jodiumtekort kan leiden tot een slecht werkende schildklier.

Read More
Sandra Brucher
Zout...slecht...neen niet echt!

Zout is niet slecht voor ons en hier praat ik over natriumbicarbonaat. Een veelzijdig zoutje (ook wel zuiveringszout, bakpoeder, maagzout... genoemd). Een natuurlijk zout  met een E-nummer 500. Wat is natriumbicarbonaat? Neen, dit is geen stukje vlees! Simpel : zout! Het is waarschijnlijk het meest bekend in de keuken. Dat was toch bij mij het geval!

Read More
Sandra Brucher
Frisdrank...een dorstlesser?

Frisdrank dat drink je tegen de dorst, niet? Dat hoor je vaak. Waarom drink je frisdrank? Waarom zou je dat doen, want niets is minder waar. Door de suiker krijg je terug dorst. En zo gaat dat dan maar door hé!

Read More
Sandra Brucher
Bamboe...onze toekomst?

BAMBOE? Neen dat is niet enkel voedsel voor panda's! En neen dat is geen boom!
Wat is bamboe? Bamboe is een grasachtige plant die ontzettend snel groeit, sommige tot een meter per dag. Het is de enige van de grassoorten die kan uitgroeien tot een bos

Read More
Sandra Brucher
Mineraaltjes

Vaak zijn we alleen maar bezig met een voldoende aan vitaminen binnen te krijgen. Maar mineralen en spoorelementen zijn net zo belangrijk!

Read More
Sandra Brucher